Jola Słoma

Kotleciki z kaszy gryczanej


Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 4980

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

25 dag ugotowanej palonej kaszy gryczanej

10 dag utartego wędzonego sera

2 łyżeczki mielonego kminku

2 łyżki sosu sojowego

3 łyżki mąki

kasza kukurydziana do obtaczania

olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Ugotowaną kaszę gryczaną mieszamy z utarym serem, przyprawami, mąką i sosem sojowym. Bierzemy po trochu do ręki, formujemy kotleciki, które obtaczamy w kaszy kukurydzianej. Smażymy na patelni aż się przyrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Oscypek z ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.