Jola Słoma

Kotleciki z kaszy gryczanej


Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 5169

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

25 dag ugotowanej palonej kaszy gryczanej

10 dag utartego wędzonego sera

2 łyżeczki mielonego kminku

2 łyżki sosu sojowego

3 łyżki mąki

kasza kukurydziana do obtaczania

olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Ugotowaną kaszę gryczaną mieszamy z utarym serem, przyprawami, mąką i sosem sojowym. Bierzemy po trochu do ręki, formujemy kotleciki, które obtaczamy w kaszy kukurydzianej. Smażymy na patelni aż się przyrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Jajka zapiekane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
(odc.06) faszerowane warzywa
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.