Jola Słoma

Kotleciki z kaszy gryczanej


Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 5052

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

25 dag ugotowanej palonej kaszy gryczanej

10 dag utartego wędzonego sera

2 łyżeczki mielonego kminku

2 łyżki sosu sojowego

3 łyżki mąki

kasza kukurydziana do obtaczania

olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Ugotowaną kaszę gryczaną mieszamy z utarym serem, przyprawami, mąką i sosem sojowym. Bierzemy po trochu do ręki, formujemy kotleciki, które obtaczamy w kaszy kukurydzianej. Smażymy na patelni aż się przyrumienią.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.