Kotleciki z cukinii z wędzonym łososiem

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Kotleciki z cukinii z wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g cukinii

startych na tarce

8 łodyg dymki

posiekanych

35 g posiekanej natki

15 g posiekanego koperku

2 lekko ubite jajka

60 g mąki

100 ml oleju o delikatnym smaku

do smażenia

300 g wędzonego łososia z chili

kwaśna śmietana

cząstki cytryny

 

 

Przygotowanie:


W misce połącz cukinię, dymkę, natkę, koperek i jajka. Delikatnie wymieszaj. Dodaj mąkę, dopraw solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Na średnim ogniu rozgrzej oliwę na dużej patelni. Ciasto nakładaj łyżką, każdy kotlecik delikatnie przygnieć. Smaż 2 minuty z każdej strony, aż się zrumienią. Kotleciki przełóż na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smaż kolejne partie. Kawałki wędzonego łososia układaj na kotlecikach. Udekoruj kwaśną śmietaną. Podawaj z cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Śledzie pod pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Szaszłyczki rybne
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Rybne pakieciki z ziołami
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Curry rybne z Kerali
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

#Maddalena

25.01.2012 19:01


Ragusa

CYTUJ

Niezwykle prosty przepis, kolteciki sa pyszne , super jako przekaska !!! Polecam wszytkim !!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.