Si King

Kotleciki z cukinii i fety


Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia turecka

Kotleciki z cukinii i fety
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g startej na grubej tarce cukinii

sól i pieprz do smaku

pęczek dymki—tylko białe części

drobno posiekane

2 łyżki posiekanego koperku

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

3 jajka „wiejskie”

1 łyżka papryki w proszku

225 g fety

225 g mąki pszennej

olej do głębokiego smażenia

cząstki cytryny

do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Startą cukinię posolić i odstawić na 20 minut, żeby puściła wodę. Zawinąć cukinię w ściereczkę i odcisnąć płyn. Przełożyć odciśniętą cukinię do miski, dodać posiekaną dymkę, koperek i natkę, jajka, paprykę i pieprz. Dodać mąkę i pokruszoną fetę, wymieszać. Rozgrzać olej w rondlu lub głębokiej patelni z grubym dnem. Olej ma właściwą temperaturę, kiedy wrzucony do niego kawałeczek chleba natychmiast zaczyna się rumienić. Na olej kłaść po łyżce cukiniowej mieszaniny. Smażyć na złoto. Wyjąć łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku. Udekorować cząstkami cytryny i natychmiast podawać.

powrót

skomentuj przepis

#sayDYzCfqCThDpymJn

12.01.2012 13:23


CYTUJ

1SWB5v <a href=\"http://fqcsbphkvsse.com/\">fqcsbphkvsse</a>

#jlSpuTsTb

09.01.2012 07:35


CYTUJ

You saved me a lot of haslse just now.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.