Antonio  Carluccio

Koszerne pulpety z piersi kurczaka


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Lacjum (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Koszerne pulpety z piersi kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mielona pierś kurczaka

jajko

cynamon

biały mielony pieprz

sól

tarta bułka

 

 

Przygotowanie:


Na patelnię wlewamy kilka łyżek oliwy i wkładamy czosnek. Dodajemy trochę blanszowanego wcześniej selera naciowego, pokrojonego w drobną kostkę. Następnie wlewamy przecier pomidorowy.
Do miseczki wbijamy całe jajko, dodajemy szczyptę cynamonu i białego pieprzu. Roztrzepujemy jajko razem z przyprawami. Następnie wkładamy do środka zmielone mięso, dodajemy trochę tartej bułki. Mieszamy wszystko dokładnie, odrobinę soląc. Z mięsnej masy formujemy pulpety, które wkładamy do przygotowanego wcześniej sosu. Dolewamy kilka łyżek wody i gotujemy przez kwadrans, maksymalnie przez dwadzieścia minut.

powrót

Podobne przepisy

Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Kurczak Marengo
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Marynowana pierś z kurczaka
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Souvlaki
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.