Maryla Musidłowska

Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu


Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 7501

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

750 g truskawek odszypułkowanych

2 cytryny

750 g cukru trzcinowego żelującego

szklanka świeżo zerwanych płatków jaśminu

 

Przygotowanie:

Połowę truskawek rozgnieść na miazgę, dodać cały cukier żelujący i sok z 2 cytryn. Dokładnie wymieszać i odstawić. Po upływie godziny dodać płatki jaśminu i gotować całość 5 minut. Gorące konfitury przelać do wypieczonych w piekarniku słoików i dokładnie zakręcić wyparzonymi pokrywkami. Postawić do góry dnem aż do wystygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Ogórki marynowane na słodko w curry
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Konfitura z cebuli
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Quesadilla z serem pleśniowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Galaretka z białego wina z płatkami róż
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Marmolada pomarańczowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Skórki kandyzowane
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.