Maryla Musidłowska

Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 3994

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

litr wody

szklanka Martini rosato

0,75 szklanki cukru brązowego

skórka i sok z cytryny

3 goździki

4 gruszki

0,5 kg śliwek węgierek

garść płatków migdałowych

 

Przygotowanie:

Nastaw wodę z cukrem. Do garnka wlej litr wody i szklankę Martini rosato. Dodaj cukier, skórkę z cytryny i 3 goździki. Umyj gruszki i śliwki. Obierz i podziel gruszki na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Śliwki podziel na połówki i wyjmij pestki. Wrzuć owoce do wrzącego syropu. Upraż płatki migdałowe. Wyłącz gaz pod kompotem. Dopraw sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Ostudź. Podawaj obsypany płatkami migdałowymi.

powrót

Podobne przepisy

Koktajl melonowy
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Krem z czarną porzeczką
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Zimowy kompot z koniakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Orzeźwiający napój z mango
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Ajran
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Koktajl z musli
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.