Maryla Musidłowska

Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 4016

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

litr wody

szklanka Martini rosato

0,75 szklanki cukru brązowego

skórka i sok z cytryny

3 goździki

4 gruszki

0,5 kg śliwek węgierek

garść płatków migdałowych

 

Przygotowanie:

Nastaw wodę z cukrem. Do garnka wlej litr wody i szklankę Martini rosato. Dodaj cukier, skórkę z cytryny i 3 goździki. Umyj gruszki i śliwki. Obierz i podziel gruszki na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Śliwki podziel na połówki i wyjmij pestki. Wrzuć owoce do wrzącego syropu. Upraż płatki migdałowe. Wyłącz gaz pod kompotem. Dopraw sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Ostudź. Podawaj obsypany płatkami migdałowymi.

powrót

Podobne przepisy

Lemoniada
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Woda rabarbarowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lassi z mango
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ajerkoniak bezalkoholowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.