Kompot czereśniowy z wanilią

Kompot czereśniowy z wanilią
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kg czereśni bez pestek
  • 150 g cukru
  • pół laski wanilii
  • 2 szklanki wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do wypieczonych w piekarniku słoików włożyć owoce. Zagotować wodę z cukrem oraz pokrojoną wanilią. Zalać tym owoce w słoikach pilnując, by w każdym znalazł się kawałek wanilii. Dokładnie zakręcić wygotowanymi zakrętkami. Pasteryzować w garnku wyłożonym ściereczką i wypełnionym wodą do ¾ wysokości słoików przez około 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA