Komosa ryżowa alla puttanesca

Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Komosa ryżowa alla puttanesca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka komosy ryżowej

1 szklanka pokrojonej w kostkę upieczonej czerwonej papryki

¼ szklanki grubo posiekanych wydrylowanych oliwek kalamata i/lub zielonych

3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki

1 szklanka posiekanego świeżego oregano

1 łyżka kaparów

1 zmiażdżony ząbek czosnku

1 łyżeczka pasty anchois

szczypta chili w płatkach

2 łyżki oliwy extra vergine

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Przepłucz komosę na gęstym sitku, mieszając widelcem, aż spływająca woda będzie przezroczysta. Ugotuj komosę w garnku z osolonym wrzątkiem (tak jak gotuje się makaron) przez 12 min. Odsącz i przepłucz zimną wodą. Wymieszaj komosę z pozostałymi składnikami i dopraw do smaku. Danie można podawać na zimno albo odgrzane.

powrót

Podobne przepisy

Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Marchewka z groszkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Warzywa faszerowane
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Papryka faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.