Kolorowe muffinki

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Kolorowe muffinki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1,5 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

¼ szklanki miękkiego masła bądź oleju

¾ szklanki cukru

½ szklanki mleka

1 szklanka świeżych malin*

* można również użyć mrożonych, jednak po rozmrożeniu dobrze jest je obtoczyć w mące



Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać. Włożyć do foremek na muffinki. Piec ok. 25 minut w tem. 180 st.



Agnieszka Fluderska

powrót

Podobne przepisy

Muffinki, czyli amerykańskie babeczki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Ciasto dyniowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cytrynowe ciasteczka z galaretką
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cytryna (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Domowe krakersy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Suflet czekoladowy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.