Kolorowe muffinki

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Kolorowe muffinki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1,5 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

¼ szklanki miękkiego masła bądź oleju

¾ szklanki cukru

½ szklanki mleka

1 szklanka świeżych malin*

* można również użyć mrożonych, jednak po rozmrożeniu dobrze jest je obtoczyć w mące



Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać. Włożyć do foremek na muffinki. Piec ok. 25 minut w tem. 180 st.



Agnieszka Fluderska

powrót

Podobne przepisy

Kruchy placek z rabarbarem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Tort szpinakowy z wiśniami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta jabłeczna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort ptysiowy Paris–Brest
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.