Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

480 ml soku z gujawy

1 pęczek estragonu

480 ml likieru z kwiatu dzikiego bzu (St. Germaine)

1 butelka szampana albo białego wina musującego



Przygotowanie:

Rozgnieć liście z pęczka estragonu. Wymieszaj z likierem, zostaw na co najmniej 2 godziny, aby nabrał aromatu, maksymalnie na całą noc. Odcedź płyn i wymieszaj z sokiem z gujawy. Napełnij płynem do połowy kieliszki do szampana. Dopełnij szampanem. Smacznego!



© 2012 Vanessa Cantave





powrót

Podobne przepisy

Ajran
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Piwo jabłkowo-imbirowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lassi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Słoneczny koktajl z brzoskwini i melona z sosem truskawkowym
Przepis z programu Dietosfera (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.