Koktajl z krewetek

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Koktajl z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

12 dużych oczyszczonych ugotowanych krewetek

2 liście sałaty

awokado pokrojone w kostkę

2 gałązki koperku

łyżka kawioru

cytryna

sól i pieprz

 

Sos:

ćwierć filiżanki majonezu

łyżka sosu pomidorowego

3 krople tabasco

łyżeczka sosu worcestershire

łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:

Składniki sosu wymieszać. Awokado skropić sokiem z cytryny i ułożyć na liściach sałaty. Przyprawić solą i pieprzem. Na wierzchu położyć pokrojone krewetki. Całość lekko skropić sosem. Przybrać koperkiem i kawiorem.

powrót

Podobne przepisy

Pasztet z krewetek
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z langusty, fenkułu i winogron
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Goańskie ciastka krewetkowo-kokosowe
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.