Koktajl z krewetek

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Koktajl z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

12 dużych oczyszczonych ugotowanych krewetek

2 liście sałaty

awokado pokrojone w kostkę

2 gałązki koperku

łyżka kawioru

cytryna

sól i pieprz

 

Sos:

ćwierć filiżanki majonezu

łyżka sosu pomidorowego

3 krople tabasco

łyżeczka sosu worcestershire

łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:

Składniki sosu wymieszać. Awokado skropić sokiem z cytryny i ułożyć na liściach sałaty. Przyprawić solą i pieprzem. Na wierzchu położyć pokrojone krewetki. Całość lekko skropić sosem. Przybrać koperkiem i kawiorem.

powrót

Podobne przepisy

Mule
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Pierożki z krewetkami i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Pierogi i pierożki
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.