Delia  Smith

Koktajl z krewetek


Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Koktajl z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Sos

300 ml gęstego, domowego majonezu

2 łyżki stołowe keczupu

1 łyżka deserowa sosu Worcester

kilka kropli sosu Tabasco

1 łyżka deserowa świeżego soku z limonki



kilka garści pokrojonej, kruchej sałaty i liści rukoli

pokrojone w kostkę awokado

½ kg ugotowanych krewetek

szczypta pieprzu kajeńskiego



Składniki sosu starannie mieszamy

W dużych pucharkach układamy warstwę zieleniny, posypujemy kostkami awokado i krewetkami.

Polewamy sosem, posypujemy pieprzem i podajemy jako przystawkę.



© Delia Smith

powrót

Podobne przepisy

Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażone kalmary
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.