Aaron Craze

Koktajl rakowy


Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Koktajl rakowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg żywych raków

oliwa

sok z 1 cytryny

drewniane szpadki do szaszłyków

 

 

Przygotowanie:


Na godzinę przed gotowaniem włóż raki do zamrażarki. Zagotuj wodę w dużym garnku. Wrzucaj raki porcjami do wrzątku, a następnie przykryj garnek pokrywką. Gdy woda zawrze, gotuj raki 2 min, wyjmij z wody i odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygną na tyle, żeby dało się je obierać, wyjmij mięso z ogonów rakowych. Ponadziewaj po 5 kawałków na każdą szpadkę i posmaruj mieszaniną oliwy i soku z cytryny. Rozgrzej grill ogrodowy albo elektryczny i upiecz raki aż się zrumienią, ok. 1 min z każdej strony. Odłóż do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Kalmary grillowane podane z sałatką z mango
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Małże św. Jakuba
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantne mule z fasolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Kalmar z papryką i słodkim chilli
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.