Koktajl owocowo- lazurowy

Koktajl owocowo-lazurowy
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

na majonez:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser kroimy w kostkę 1x1cm, tak samo obraną gruszkę i obrane nektarynki. Z pomarańczy okrawamy skórkę i wykrawamy filety, a z pozostałości wyciskamy sok, który dodajemy do majonezu, doprawiamy solą i posiekaną bardzo drobno papryczką. Do dużych kieliszków lub pucharków wkładamy na przemian ser i owoce, posypujemy zielonym pieprzem. Do każdego kieliszka wlewamy 1 łyżkę sosu z majonezu i soku pomarańczowego, dekorujemy listkami selera.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA