Gieno Mientkiewicz

Koktajl owocowo- lazurowy


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2066

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

20 dag Lazura srebrzystego

1 gruszka,

2 nektarynki

1 pomarańcza

1 mała ostra papryczka

seler naciowy (najdelikatniejsze zielone, liściaste gałązki)

1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu

 

na majonez:

pół łyżeczki musztardy,

pół żółtka

olej słonecznikowy

 

Przygotowanie:

Ser kroimy w kostkę 1x1cm, tak samo obraną gruszkę i obrane nektarynki. Z pomarańczy okrawamy skórkę i wykrawamy filety, a z pozostałości wyciskamy sok, który dodajemy do majonezu, doprawiamy solą i posiekaną bardzo drobno papryczką. Do dużych kieliszków lub pucharków wkładamy na przemian ser i owoce, posypujemy zielonym pieprzem. Do każdego kieliszka wlewamy 1 łyżkę sosu z majonezu i soku pomarańczowego, dekorujemy listkami selera.

powrót

Podobne przepisy

Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Roladki a la sushi
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna
Marchewki z imbirem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.