Gieno Mientkiewicz

Koktajl owocowo- lazurowy


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2177

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

20 dag Lazura srebrzystego

1 gruszka,

2 nektarynki

1 pomarańcza

1 mała ostra papryczka

seler naciowy (najdelikatniejsze zielone, liściaste gałązki)

1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu

 

na majonez:

pół łyżeczki musztardy,

pół żółtka

olej słonecznikowy

 

Przygotowanie:

Ser kroimy w kostkę 1x1cm, tak samo obraną gruszkę i obrane nektarynki. Z pomarańczy okrawamy skórkę i wykrawamy filety, a z pozostałości wyciskamy sok, który dodajemy do majonezu, doprawiamy solą i posiekaną bardzo drobno papryczką. Do dużych kieliszków lub pucharków wkładamy na przemian ser i owoce, posypujemy zielonym pieprzem. Do każdego kieliszka wlewamy 1 łyżkę sosu z majonezu i soku pomarańczowego, dekorujemy listkami selera.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.