Koktajl krewetkowy

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Koktajl krewetkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g krewetek zimnowodnych

½ małej sałaty lodowej

posiekanej

4 dymki

drobno posiekane

½ ogórka

pokrojonego na cienkie półplasterki

sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Przygotuj sos. Wymieszaj żółtka, musztardę i ocet, a następnie, cały czas mieszając trzepaczką, dodaj wąską strużką olej. Ubijaj, aż sos zgęstnieje i dodaj keczup, alkohol i pieprz kajeński.
Wymieszaj sałatę, dymkę i ogórka z solą i sokiem z cytryny i wyłóż tą mieszankę do dwóch sporych kieliszków. Wymieszaj krewetki z sosem koktajlowym i rozłóż na sałatce. Posyp szczyptą pieprzu kajeńskiego.

powrót

Podobne przepisy

Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki stir-fry ze smażonym jajkiem i octem smakowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.