Kokosowy chutney

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kokosowy chutney
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

liście kopru włoskiego

soczewica

zielone papryczki chili

czerwone papryczki chili

świeży imbir

miąższ kokosa

gorczyca

liście curry

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować liście kopru włoskiego, uprażoną soczewicę, zielone papryczki chili, imbir i miąższ kokosa. Przesmażyć gorczycę, czerwone papryczki chili i liście curry. Połączyć i wymieszać wszystkie składniki. Jeżeli chutney jest za suchy, można dolać odrobinę wody.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.