Gieno Mientkiewicz

Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 żółtka

5 łyżek miałkiego cukru

3 łyżki nalewki malinowej lub żurawinowej

3 łyżki świeżych malin

3 łyżki pokruszonego sera klasztornego

 

Przygotowanie:

Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Na patelni odparować nalewkę do gęstości syropu. Na talerz wlać kleks kogla-mogla, w to wkomponować plamę z zredukowanej nalewki, ułożyć kawałki sera i owoce malin. Polać całość strużką zredukowanej nalewki.

powrót

Podobne przepisy

Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Maślankowa panna cotta z jeżynami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sorbet z różowego grejpfruta
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.