Tomasz Jakubiak

Kociołek cygański


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

odsłon: 726

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 garści suszonych grzybów

świeże grzyby (według uznania)

1 kg ziemniaków

4 marchewki

4 cebule

5 ząbków czosnku

0,5 główki świeżej kapusty

1 kg mięsa wieprzowego (karkówka)

kurczak

0,5 kg wiejskiej kiełbasy

sól

pieprz

majeranek

ziele angielskie

listek laurowy

owoce jałowca

 

Przygotowanie:

Do zawieszonego nad ogniskiem kociołka z wodą należy wrzucić listek laurowy, owoc jałowca, ziele angielskie, odrobinę soli i pieprzu.
Następnie umyć, obrać i pokroić ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek, świeżą kapustę, mięso i kiełbasę. Do kociołka wrzucić wszystkie pokrojone składniki.
Po około 15 minutach należy wrzucić kolejne dodatki namoczone suszone grzyby, kawałki mięsa z kurczaka, kiełbasę pokrojoną w kostkę, cebulę i czosnek. Gotować do momentu, aż składniki będą miękkie. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Czulent
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia żydowska
Mielone mięso zapiekane w cieście
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Grillowana polenta z parmezanem i ragout z polędwiczek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.