Adam Chrząstowski

Knedelki ze szczupaka i borowików na potrawce z pora


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 10580

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g fileta ze szczupaka

150 g borowików

2 jaja

150 ml śmietanki kremówki

4 łyżki siekanego koperku

½ cebuli pokrojonej w drobną kostkę

1 ząbek czosnku posiekany

400 g pora tylko białe części

3 łyżki masła

sól

pieprz

gałka muszkatołowa

 

Przygotowanie:

Borowika pokrój w drobną kostkę i obsmaż na 1 łyżce masła z czosnkiem. Mięso szczupaka zmiel w maszynce do mięsa 2 razy. Przełóż do melaksera i zmiksuj dodając stopniowo jajka i śmietanę. Na koniec przypraw. Wymieszaj ręcznie masę z borowikami i koperkiem. Dwiema łyżkami formuj knedelki i gotuj w osolonej lekko gotującej się wodzie. W tym czasie pokrój pora w drobne paseczki i uduś go na maśle podlewając wodą spod gotujących się knedelków. Przypraw i podawaj knedelki na potrawce z pora.

powrót

Podobne przepisy

Smażone nadziewane kwiaty cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bigos pomidorowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wigilijne, Dania wegańskie
Śledź w pomidorach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wigilijne

skomentuj przepis

#piotr+uraz

13.02.2012 02:44


uraz

CYTUJ

Brawo!! Zrobię niebawem.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.