Marieta  Marecka

Klasyczna zupa pomidorowa


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Klasyczna zupa pomidorowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

1 litr bulionu wołowego

4 pomidory

1 mała cebula

szczypta cynamonu

1 łyżeczka miód (lub cukru)

sól, pieprz

1 łyżka masła

koperek lub nać pietruszki do podania

ryż lub makaron do podania

 

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy masło w rondelku, wrzucamy cebulę i podduszamy, aż się zeszkli. Dodajemy pomidory przesmażamy razem bez przykrycia co jakiś czas mieszając. Po ok. 15 minutach doprawiamy miodem i miksujemy. Bulion podgrzewamy i przecieramy przez sitko pomidory. Zagotowujemy na małym ogniu, doprawiamy cynamonem i pieprzem. Serwujemy z ryżem i koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa kalafiorowa z serem gruyere i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

maja013

postów: 1

28.01.2014 23:06

CYTUJ

dobre

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.