Kim pap
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotować ryż (taki jak do sushi) przyprawić niewielką ilością oleju sezamowego i soli. Ostudzić. Nałożyć cienką warstwę na połowie nori. Ułożyć składniki pocięte w długie cienkie plastry wedle
upodobania. Zawinąć wszystko w glon dokładnie ugniatając. Kroić zamoczonym w zimnej wodzie ostrym nożem w 1 - 2 cm plastry. (Można jeść z sosem sojowym, wasabi i imbirem jak japońskie maki, ale Koreańczycy jedzą same).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA