Nigel Slater

Kiełbaski z musztardą


Przepis z programu Proste dania Nigela Slatera (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

Kiełbaski z musztardą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa

2 cebule

obrane i pokrojone na plasterki

2 duże garście makaronu – np. muszelki

4-6 dobrych surowych wieprzowych kiełbasek

garstka natki pietruszki o płaskich liściach

posiekanej i trochę do podania

łyżka gładkiej musztardy

np. diżońskiej

łyżka musztardy ziarnistej

około 100 ml śmietany kremówki

sól i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wlej oliwę na dużą rozgrzaną patelnię i uduś cebulę, aż będzie bardzo miękka i słodka. Żeby się za bardzo nie zrumieniła i nie była chrupiąca, przykryj patelnię pokrywką na 8-10 minut. W tym samym czasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy cebulka będzie usmażona, obierz kiełbaski ze skórki, podziel na porządne kęsy, włóż na patelnię i smaż kilka minut. Dodaj natkę i obydwa rodzaje musztardy. Wmieszaj śmietanę, sprawdź smak i ewentualnie dopraw. Odsącz makaron i przełóż na patelnię z kiełbaskami. Przemieszaj i od razu podaj z posiekaną natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.