Kiełbasa w cieście

Przepis z programu Zabawa w gotowanie (odc.38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

Kiełbasa w cieście
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g mąki

20 ml śmietany

3 jajka

paczka suszonych drożdży

1 łyżka miękkiego masła

3 szczypty soli

szczypta cukru

1 duża kiełbasa (ok.400g)

 

 

Przygotowanie:


Ponakłuwaj kiełbasę widelcem z obydwu stron i umieść w garnku z zimną wodą. Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj przez 25 minut. Do miski wbij 3 jajka, dodaj paczkę suszonych drożdży, 3 szczypty soli i szczyptę cukru i ubij mikserem na gładka masę. Następnie dodaj śmietanę i mąkę i ubijaj bez przerwy przez kilka minut. Wyjmij kiełbasę z wody i odstaw do wystudzenia. Wysmaruj dokładnie brytfannę masłem i przełóż do niej ciasto. Wystudzoną kiełbasę obierz ze skórki. Lekko wciśnij kiełbasę w ciasto, dzięki temu ciasto przykryje kiełbasę i będzie ona dokładnie na środku po upieczeniu. Przykryj ciasto czystą ściereczką i odstaw na pół godziny, aby wyrosło. Rozgrzej piekarnik do 150°C i wstaw danie na 35 minut. Podawaj na ciepło.

powrót

Podobne przepisy

Kacza pierś w sosie pieprzowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Steki wołowe z prażonymi jabłkami i kaszą gryczaną
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.