Kim McCosker

Keks na trzy sposoby


Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Keks na trzy sposoby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Keks z karobem

1kg mieszanki suszonych owoców

2 szklanki soku pomarańczowego

2 szklanki mąki ze środkiem spulchniającym

300 g posiekanych suszonych owoców z karobem



Keks dla diabetyków

1kg mieszanki suszonych owoców

2 szklanki soku pomarańczowego

2 szklanki mąki ze środkiem spulchniającym



Keks bezglutenowy

1kg mieszanki suszonych owoców

2 szklanki soku

2 szklanki mąki bezglutenowej ze środkiem spulchniającym



Przygotowanie

Keks z karobem: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 125 stopni C. Wymieszaj owoce namoczone w soku z mieszanką owoców z karobem. Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.



Keks dla diabetyków: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 125 stopni C. Wymieszaj owoce w soku z mąką.Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.



Keks bezglutenowy: Zalej suszone owoce sokiem i wstaw na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 125 stopni C. Wymieszaj owoce w soku z mąką bezglutenową. Przełóż do tortownicy i piecz ok. 2 godz.

powrót

Podobne przepisy

Pierniczki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Tarta tatin
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort daktylowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.