Jacques Reymond

Kedgeree


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kedgeree
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ cebuli

pokrojonej w kostkę

3 plasterki imbiru

po 1 łyżeczce nasion kopru włoskiego

mielonych nasion kolendry

kminu rzymskiego i kardamonu

2 kawałki kory cynamonowej

połamane

1 duży wędzony filet z dorsza

pokrojony na 3-4 szerokie części

6 szklanek ugotowanego białego ryżu

2 łyżki gęstej śmietany kremówki

1 litr pełnotłustego mleka (3,2%)

4 jajka

ugotowane i pokrojone na plasterki

plasterki cytryny

do przybrania

gałązki koperku

do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż na średnim ogniu ceb

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.