Jacques Reymond

Kedgeree


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kedgeree
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ cebuli

pokrojonej w kostkę

3 plasterki imbiru

po 1 łyżeczce nasion kopru włoskiego

mielonych nasion kolendry

kminu rzymskiego i kardamonu

2 kawałki kory cynamonowej

połamane

1 duży wędzony filet z dorsza

pokrojony na 3-4 szerokie części

6 szklanek ugotowanego białego ryżu

2 łyżki gęstej śmietany kremówki

1 litr pełnotłustego mleka (3,2%)

4 jajka

ugotowane i pokrojone na plasterki

plasterki cytryny

do przybrania

gałązki koperku

do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż na średnim ogniu ceb

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka wiejska z batatmi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Zapiekanka z mieszanki kasz i grzybów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Farçon
Julie Andrieu
Przepis z programu Francuskie wędrówki Julie (odc. 45)
trudność: brak
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalafiorowe gratin
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.