Malka Kafka

Kawa


Przepis z programu Koszer macher (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

Kawa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 czubate łyżki kawy na każdą filiżankę wody

2 laski kory cynamonu

6 goździków

10 utłuczonych grubo ziaren anyżu gwiazdkowego

10 ziaren czarnego pieprzu

2 ziarna ziela angielskiego

cukier muscovado do smaku lub alternatywnie lukrecja

 

Przygotowanie:

Do rondelka wlej zimną wodę i rozmieszaj w niej kawę, dodaj pozostałe składniki wraz z cukrem. Doprowadź szybko do wrzenia, poczym zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut. Wyjmij cynamon, pozostaw na chwilę, aż kawa osiądzie na dnie i wlej do filiżanek. Kawa musi być podawana na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Lemoniada
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Orzeźwiający napój z mango
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lemoniada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Piwo jabłkowo-imbirowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Negroni
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lemoniada z trawy cytrynowej i imbiru
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.