Kaszotto potrójnie pomidorowe

Kaszotto pomidorowe
Oceń przepis:
60 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę, suszone pomidory oraz papryczkę posiekać. Na dnie patelni rozgrzać oliwę i dodać tak przygotowane składniki. Smażyć na niedużym ogniu przez 3 - 4 minuty.
Następnie wsypać kaszę, dokładnie przesmażyć i dodać szafran oraz bulion. Przykryć i gotować do czasu, aż kasza wchłonie bulion, czyli około 15 - 20 minut.
W międzyczasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Dodać do kaszy wraz ze sporą szczyptą soli oraz małą szczyptą pieprzu i gotować jeszcze przez 3 - 5 minut bez przykrycia. Podawać ze świeżą bazylią, dobrą oliwą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA