Anjum  Anand

Kaszmirskie kebaby z jagnięciny


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kaszmirskie kebaby z jagnięciny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g jagnięciny

trzykrotnie zmielonej

2 łyżki greckiego jogurtu

1 gruba kromka białego chleba

bez skórki

rozdrobniona w blenderze na okruchy

4 strączki czarnego kardamonu

tylko nasiona

16 strączków zielonego kardamonu

tylko nasiona

1 cm kawałek kory cynamonu

8 goździków

1 jajko

sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

olej roślinny do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć przyprawy w moździerzu albo zemleć w młynku. Dokładnie wymieszać jagnięcinę z pozostałymi składnikami. Z małych porcji masy uformować w dłoniach pulpeciki. Na patelni rozgrzać olej. Partiami smażyć kebaby na złoty kolor, po 3-4 minuty z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i osączać na papierowym ręczniku. Podawać z chutneyem rzodkiewkowym.

powrót

Podobne przepisy

Duszony kurczak z pomidorami i fenkułem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Stir fry z kolczocha i wołowiny
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.