Anjum  Anand

Kaszmirskie kebaby z jagnięciny


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kaszmirskie kebaby z jagnięciny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g jagnięciny

trzykrotnie zmielonej

2 łyżki greckiego jogurtu

1 gruba kromka białego chleba

bez skórki

rozdrobniona w blenderze na okruchy

4 strączki czarnego kardamonu

tylko nasiona

16 strączków zielonego kardamonu

tylko nasiona

1 cm kawałek kory cynamonu

8 goździków

1 jajko

sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

olej roślinny do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć przyprawy w moździerzu albo zemleć w młynku. Dokładnie wymieszać jagnięcinę z pozostałymi składnikami. Z małych porcji masy uformować w dłoniach pulpeciki. Na patelni rozgrzać olej. Partiami smażyć kebaby na złoty kolor, po 3-4 minuty z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i osączać na papierowym ręczniku. Podawać z chutneyem rzodkiewkowym.

powrót

Podobne przepisy

Befsztyk na różne sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Lasagne al forno
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.