Adriana Marczewska

Kaszanka z przegrzebkami


Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 694

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 kaszanki rewelacyjnej jakości

żubrówka

2 kromki pumpernikla

olej

2 łyżki masła

cebulka dymka

5-6 przegrzebków

2 jabłka

miód

Przygotowanie:

Kaszankę smażymy na rumiano, dodajemy namoczony w żubrówce pumpernikiel i miksujemy na bardzo, bardzo gładką masę.
Przegrzebki smażymy na złoto.
Jabłka pokrojone w kostkę smażymy na miodzie na rumiano i solimy. Podajemy razem.

powrót

Podobne przepisy

Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka w „koszulce”
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.