Marieta  Marecka

Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 1442

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ szklanki kaszy jęczmiennej perłowej

2 łyżki syropu klonowego

½ mango

garść malin/truskawek/jagód/borówek

1 łyżka mięty

1 łyżki pestek granatu

szczypta soli

½ łyżeczki świeżego rozmarynu

1 łyżka siemienia lnianego

3 łyżki serka wiejskiego

 

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę w dużej ilości wody na sypko, odsączamy na sicie i przelewamy chłodną wodą jak tylko kasza będzie miękka.
Drobno siekamy miętę i rozmaryn.
Kaszę mieszamy z siemieniem lnianym, szczyptą soli i ziołami.
Przekładamy do miseczek, na wierzchu kładziemy serek, obsypujemy pokrojonym mango i kulkami granatu całość skrapiamy syropem klonowym i dekorujemy listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Chałwa z pistacjami i wodą różaną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding miodowo-marchewkowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Maślankowa panna cotta z jeżynami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tosty francuskie, lemon curd i owoce
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.