Kartoflanka na wodzie

Kartoflanka na wodzie
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać listek laurowy, sól i pieprz, zagotować. Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Przesmażyć powoli na oleju, zrumienić. Dodać do gotujących się ziemniaków. Posypać posiekaną natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA