Agnieszka Kręglicka

Karp smażony na sklarowanym maśle


Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Karp smażony na sklarowanym maśle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filety z karpia bez skóry

sól

mąka

jajko

bułka tarta

klarowane masło

 

 

Przygotowanie:


Filety z karpia bez skóry posolić, panierować w mące lub w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym maśle.

powrót

Podobne przepisy

Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.12)tatar z łososia z kalafiorem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.