Adam Chrząstowski

Karkówka wolno pieczona


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Karkówka wolno pieczona
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg karkówki

6 ząbków czosnku

3 gałązki rozmarynu

200 g plastrów boczku wędzonego

sól

 

Przygotowanie:

Karkówkę naszpikuj cząstkami czosnku, lekko posól, obłoż plastrami boczku i gałązkami rozmarynu. Zesznuruj i włoż do rękawa foliowego. Piecz przez 2 – 2,5 godziny w temperaturze 130 stopni C. Pod koniec rozetnij rękaw i opiecz wierzch karkówki pod grillem piekarnika.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.