Karczek faszerowany szynką, żółtym serem, kurkami i szałwią oraz sałatką z warzyw z rusztu i szpinaku

Karczek faszerowany szynką, żółtym serem i kurkami
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam na lato (odc.1)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso dzielę na 4 plastry, każdy z plastrów kroję na pół nie docinając do końca i rozkładam jak książkę. Kurki solę smaruję niewielką ilością oliwy i opiekam na ruszcie. Rozłożone mięso, smaruję musztardą, nakładam po 2 listki szałwii, plaster szynki i plaster sera, oraz po 3 kurki. Mięso składam, spinam wykałaczkami i przyprawiam. Piekę na średnio rozgrzanym ruszcie przy zamkniętej pokrywie.
Paprykę, bakłażana, cukinię, fenkuł i cebulę kroję w plastry, posypuję solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Kropię niewielką ilością oliwy i wszystko opiekam na ruszcie. Gdy się zrumienią kroję wszystko w paseczki i dodaję resztę oliwy i ocet balsamiczny. Umyty szpinak kroję w paski i mieszam z warzywami, podaję do sakiewek z karczku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA