Sophie Grigson

Kapusta duszona na maśle z cytryną


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kapusta duszona na maśle z cytryną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 średnia główka kapusty

pokrojona w centymetrowe paski

3-4 paski skórki cytrynowej bez białych włókien

1 czubata łyżka masła

1 łyżeczka cukru

sól i pieprz do smaku

sok z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Na małym ogniu duś przez godzinę pod przykryciem kapustę na maśle ze skórką cytrynową i cukrem, przyprawioną solą i pieprzem. Gdy kapusta zmięknie, dolej sok z cytryny, zamieszaj, odparuj płyn i podawaj na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Omlet tradycyjny (francuski)
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fantazyjny camembert
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.