Sophie Grigson

Kapusta duszona na maśle z cytryną


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kapusta duszona na maśle z cytryną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 średnia główka kapusty

pokrojona w centymetrowe paski

3-4 paski skórki cytrynowej bez białych włókien

1 czubata łyżka masła

1 łyżeczka cukru

sól i pieprz do smaku

sok z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Na małym ogniu duś przez godzinę pod przykryciem kapustę na maśle ze skórką cytrynową i cukrem, przyprawioną solą i pieprzem. Gdy kapusta zmięknie, dolej sok z cytryny, zamieszaj, odparuj płyn i podawaj na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Wiosenne roladki na gorąco
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Grissini z szynką parmeńską
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.