Kanapki klubowe

Kanapki klubowe
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać grill. Pierś kurczaka pokroić w cienkie plastry. Skropić oliwą. Przyprawić solą, pieprzem i skórką z cytryny. Piec na grillu razem z plastrami bekonu. Odsączyć na papierowym ręczniku. Trzymać w cieple. Podgrzać chleb. Majonez wymieszać z musztardą. Poszarpać liście sałaty. Wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć kromki chleba w trzech rzędach. Posmarować masłem. Na pierwszą i drugą kromkę nałożyć sałatę z majonezem. Na pierwszej kromce położyć mięso z kurczaka i kawałki jajka. Na drugiej bekon i pomidor. Ułożyć kromki jedną na drugiej. Docisnąć i przekroić na pół. Podawać z piklami i frytkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA