Kanapka ze stekiem

Przepis z programu Wyprawy po przyprawy (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Kanapka ze stekiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:



2 łyżki sosu rybnego

2 steki z antrykotu, rostbefu lub polędwicy (à 150 g)

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia

1 mała bagietka



Sałatka:

½ ogórka

1 marchew

garść rzodkiewek

garść naci kolendry

1 łyżka sosu rybnego

sok z 1 limonki



Przygotowanie:



1. Pieprz grubo utłuc w moździerzu.

2. Mięso włożyć do miski, polać sosem rybnym, posypać połową pieprzu i odstawić na 15 minut.

3. Przygotować sałatkę: marchew obrać, ogórek i marchew zestrugać w długie wstążki, rzodkiewki pokroić na plasterki, warzywa wrzucić do miski, polać sosem rybnym i sokiem z limonki, dorzucić porwaną nać kolendry, wymieszać.

4. Rozgrzać na patelni tłuszcz, włożyć mięso, posypać resztą pieprzu i smażyć na dużym ogniu po minucie z obu stron. Odłożyć mięso na 3 minuty.

5. Bagietkę przekroić w poprzek na pół i naciąć wzdłuż. Mięso pokroić w poprzek włókien na grube plasterki.

6. Nałożyć w bułkę lub między połówki bułki porcje sałatki i mięsa i podawać.





powrót

Podobne przepisy

Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Syrop z kaliny
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.