Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 wędzona pierś kurczaka

2 filiżanki posiekanej rukwi wodnej

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

posiekany koperek

sok z połowy cytryny

sól i pieprz

masło

2 plastry sera

majonez

chleb pszenny

chleb razowy

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić i wymieszać z rukwią, pietruszką oraz koperkiem. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz i łyżkę majonezu. Wymieszać.
Dwie kromki pszennego chleba i jedną razowego ułożyć na przemian rzędem na desce do krojenia. Jedną pszenną i razową kromkę posmarować przygotowaną mieszanką z kurczakiem. Na wierzchu położyć ser. Kromki ułożyć jedną na drugiej (razowa w środku). Pokroić wzdłuż tworząc długie, wąskie, piętrowe kanapki.

powrót

Podobne przepisy

Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Meksykańskie filo z kurczakiem i serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Fasola cannellini, burak liściowy i pilaw z komosy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.