Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 wędzona pierś kurczaka

2 filiżanki posiekanej rukwi wodnej

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

posiekany koperek

sok z połowy cytryny

sól i pieprz

masło

2 plastry sera

majonez

chleb pszenny

chleb razowy

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić i wymieszać z rukwią, pietruszką oraz koperkiem. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz i łyżkę majonezu. Wymieszać.
Dwie kromki pszennego chleba i jedną razowego ułożyć na przemian rzędem na desce do krojenia. Jedną pszenną i razową kromkę posmarować przygotowaną mieszanką z kurczakiem. Na wierzchu położyć ser. Kromki ułożyć jedną na drugiej (razowa w środku). Pokroić wzdłuż tworząc długie, wąskie, piętrowe kanapki.

powrót

Podobne przepisy

Kora czekoladowa
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Gotowane żołędzie
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Crespelle
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Falafel z surówką z marchewki i zieloną tahiną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Dynia marynowana w limonce
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.