Kanapka z tuńczykiem i warzywami

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kanapka z tuńczykiem i warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka tuńczyka w oleju

6 pomidorków koktajlowych

przekrojonych na pół

2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli

45 g blanszowanej zielonej fasolki szparagowej

25 g pasków pomarańczowej papryki

6 liści świeżej bazylii

¼ szklanki poszatkowanego fenkułu

4 połówki karczocha (z puszki)

2 łyżki pokruszonej fety

3 łyżki oliwy z oliwek

1½ łyżki czerwonego octu winnego

sól i pieprz

4 chlebki pita

½ szklanki kiełków brokuła

 

 

Przygotowanie:


W małej misce delikatnie wymieszaj puszkę tuńczyka, pomidorki, czerwoną cebulę, fasolkę szparagową, paprykę, bazylię, fenkuł, karczocha i fetę. Dodaj oliwę, ocet, sól i pieprz, znowu delikatnie wymieszaj. Rozłóż sałatkę do chlebków i przybierz kiełkami.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.