Kanapka z kiełbaską smażoną

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo

Kanapka z kiełbaską smażoną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki oleju słonecznikowego

4 włoskie kiełbaski

1 czerwona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry

1 zielona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry

2 średnie cebule, pokrojone w piórka

½ fenkułu, bez łodygi, pokrojonego w piórka

sól i pieprz

4 duże bułki z pełnoziarnistej mąki

Przygotowanie:


Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej olej. Smaż kiełbaski, aż zbrązowieją. Zdejmij z patelni. Wrzuć papryki, cebule i fenkuł. Smaż, aż warzywa będą miękkie i pachnące. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż przysmażone kiełbaski. Przykryj pokrywką i duś, aż kiełbaski się usmażą. Włóż masę w rozkrojone bułki i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bajgle
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Focaccia z chilli i czosnkiem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wiejski chleb
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Paratha na wiele sposobów
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.