Kanapka z kiełbaską smażoną

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo

Kanapka z kiełbaską smażoną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki oleju słonecznikowego

4 włoskie kiełbaski

1 czerwona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry

1 zielona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry

2 średnie cebule, pokrojone w piórka

½ fenkułu, bez łodygi, pokrojonego w piórka

sól i pieprz

4 duże bułki z pełnoziarnistej mąki

Przygotowanie:


Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej olej. Smaż kiełbaski, aż zbrązowieją. Zdejmij z patelni. Wrzuć papryki, cebule i fenkuł. Smaż, aż warzywa będą miękkie i pachnące. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż przysmażone kiełbaski. Przykryj pokrywką i duś, aż kiełbaski się usmażą. Włóż masę w rozkrojone bułki i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Bułeczki czosnkowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Klasyczny chleb na zakwasie
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Wiejski chleb
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Słodkie bułeczki maślane z konfiturą jarzębinową
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Chałka waniliowa z kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Precelki ziołowe z czarnym sezamem i masłem czosnkowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.