Kalmary ze szpinakiem, czosnkiem i chili

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Kalmary ze szpinakiem, czosnkiem i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

rozgnieciony ząbek czosnku

pokrojona papryczka chili

300 g oczyszczonych

pokrojonych kalmarów

250 g szpinaku

cytryna

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć na oliwie czosnek i chili. Dodać kalmary i smażyć, aż zrobią się białe. Dołożyć szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć przez 2 minuty. Podawać z cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka z kalmarów i oliwek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pikantna sałatka z kalmarów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krab królewski z Hokkaido z 3-łyżkowym octem
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Szaszłyki z krewetek i cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.