Kalmary smażone na głębokim oleju

Przepis z programu Nancy Lam Nadmorska uczta (odc. 13)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kalmary smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kalmary

2 łyżki mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli

woda

olej

sos ketjap manis

ziarno sezamowe

dymka

 

 

Przygotowanie:


Umyć, oczyścić i pokroić kalmary. Z mąki, wody i soli zrobić ciasto. Wrzucić do ciasta kalmary, rozgrzać olej i usmażyć je na średnim ogniu. Polać sosem ketjap manis, posypać ziarnem sezamowym i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Małże po chińsku
Rick Stein
Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Potrawka z kalmarów i oliwek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.