Kalmary smażone na głębokim oleju

Przepis z programu Nancy Lam Nadmorska uczta (odc. 13)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kalmary smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kalmary

2 łyżki mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli

woda

olej

sos ketjap manis

ziarno sezamowe

dymka

 

 

Przygotowanie:


Umyć, oczyścić i pokroić kalmary. Z mąki, wody i soli zrobić ciasto. Wrzucić do ciasta kalmary, rozgrzać olej i usmażyć je na średnim ogniu. Polać sosem ketjap manis, posypać ziarnem sezamowym i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Briki krabowe, sałatka z kuskusem i salsa
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.