Janella  Purcell

Kalmary nadziewane chorizo


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Kalmary nadziewane chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

8 małych kalmarów

200 g chorizo

średnia cebula

2 ząbki czosnku

łyżeczka papryki

2 łyżki koncentratu pomidorowego

400 g pomidorów z puszki

szczypta chili w płatkach

oliwa z oliwek



Przygotowanie

Oczyszczamy kalmary. Oddzielamy macki od odwłoka. Nadziewamy kalmary chorizo i spinamy wykałaczką. Podsmażamy je razem z cebulą, czosnkiem, papryką i pomidorami. Skrapiamy oliwą z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka z kalmarów i oliwek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kotlety z krabów
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.