Kaczka z sosem z owoców leśnych

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia polska

Kaczka z sosem z owoców leśnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

1 pierś z kaczki

sól

pieprz

cukier

maliny

jagody

czerwone wino wytrawne

szalotki

pietruszka

ocet balsamiczny

ziemniaki

śmietanka

mleko

masło

gałka muszkatołowa

 

 

Przygotowanie:

Usmażyć pierś kaczki na patelni z obu stron, zawinąć w folię aluminiową, na tłuszczu z kaczki podsmażyć posiekane szalotki, wlać wino, ocet, dodać sól, pieprz, cukier, maliny i jagody. Gotować aż zrobi się gęsty. Ugotować ziemniaki i zrobić z nich puree z dodatkiem gałki muszkatołowej, mleka, śmietany i masła. Pierś z kaczki pokroić, podawać z puree i sosem. Ozdobić jagodami, malinami i pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.