Lucinda Scala  Quinn

Julep miętowy


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Julep miętowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

2½ szklanki bourbona, najlepiej Marker's Mark

1 szklanka świeżej mięty plus 4 gałązki do dekoracji

2-3 łyżki cukru pudru

lód w kostkach



Przygotowanie:

Wymieszać bourbona z miętą w dużym dzbanku, przykryć, wstawić do lodówki na dobę, na co najmniej na 12 godzin. Przecedzić, wyrzucić miętę. Dodać cukier, wymieszać, aż się rozpuści. Nalać julep do 4 szklaneczek wypełnionych kostkami lodu. Przybrać gałązkami mięty.



Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”.

powrót

Podobne przepisy

Charoset
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Turron z Alicante
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.