Jogurtowa panna cotta z granatami i migdałami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 22)
trudność: łatwe

Jogurtowa panna cotta z granatami i migdałami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pół filiżanki mleczka migdałowego

laska wanilii albo pół łyżeczki ekstraktu waniliowego

2 łyżeczki agaru

półtorej filiżanki niesłodzonego jogurtu z owczego mleka

pestki granatu

pół filiżanki posiekanych migdałów

łyżka syropu z agawy

mięta do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Mleko z wanilią podgrzać w rondelku. Włożyć agar i mieszać, aż się rozpuści. Ostudzić, dodać jogurt i syrop z agawy. Przelać do czarek i wstawić do lodówki, żeby masa stężała. Przed podaniem udekorować migdałami wymieszanymi z pestkami granatu i listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.