Jola Słoma

Jeżyny z pigwą na ciepło


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Jeżyny z pigwą na ciepło
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

25 dag niskosłodzonej konfitury z jeżyn

2 owoce pigwowca

1 łyżka utartego świeżego imbiru

5 liści laurowych - najlepiej świeżych

6 ziaren ziela angielskiego

4 łyżki oliwy z oliwek

4 łyżki oliwy z oliwek

szczypta soli

 

Przygotowanie:

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Po chwili dodajemy obrany imbir i pigwę utarte na grubej tarce oraz sól. Następnie dodajemy konfiturę z jeżyn. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody, by uzyskać konsystencję sosu.

powrót

Podobne przepisy

Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta z wędzonej makreli
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.