Jola Słoma

Jarzębina w sosie majonezowym


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Jarzębina w sosie majonezowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dag jarzębiny

5 łyżek cukru trzcinowego

woda

kilka łyżek majonezu sojowego

kilka łyżek musztardy

 

 

Przygotowanie:


Umyte owoce jarzębiny wrzucamy do rondelka, zalewamy gorącą wodą i doprowadzamy do wrzenia i odcedzamy. Czynność tę powtarzamy jeszcze 2 razy. Następnie jarzębinę dusimy ok. 15 minut z dodatkiem cukru, podlewając od czasu do czasu wodą, żeby uzyskać gęstawy syrop. Jeszcze ciepłą jarzębinę mieszamy z majonezem sojowym i musztardą.

powrót

Podobne przepisy

Salsa barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.