Jajka przepiórcze w ziołach

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Jajka przepiórcze w ziołach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

24 świeże jaja przepiórcze

oliwa

3 - 4 łyżki mieszanki zatar

kwiat solny

 

Przygotowanie:

Jaja zalać w rondelku zimną wodą. Zagotować. Przykryć rondel, wyłączyć gaz i zostawić na 2 minuty. Wylać wodę i wystudzić jajka pod zimną wodą. Schłodzić w lodówce przed obraniem. Obrać jaja. Lekko natrzeć oliwą. Wysypać mieszankę zatar z kwiatem solnym na talerz i obtoczyć w niej jajka. Ułożyć je na półmisku.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki pieczone z jabłkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekany omlet z brokułami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.