Tomasz Jakubiak

Jajka posche z sałatką z buraczków


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 837

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jajka

1,5 l wody

folia streczowa

 

Sałatka:

5-6 małych buraczków

szklanka wody

2 łyżki miodu

50 ml octu balsamicznego

2 mandarynki

cykoria

sałata liść dębu

sałata endywia

kilka listków kolendry

Przygotowanie:

Jajko wbij do „sakiewki” zrobionej z foli i wrzuć do gotującej się wody. Gotuj, aż białko się zetnie. Przygotuj w ten sposób wszystkie jajka.
Upieczone buraczki podsmaż na patelni, dolej ocet i miód. Duś warzywa, aż ocet odparuje. Gdy buraczki wystygną, składniki sałatki wymieszaj razem i podawaj ją z jajkami.

powrót

Podobne przepisy

Aromatyczne pączki krabowe
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
(odc.01) melon z prosciutto
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.